Laatste dagen Sydney en Canberra
Vriendinnetjes/meiden/vrouwen/tantes/oma's... ik heb een foto proberen te maken van een rugby team wat op Manly beach was. (30 gespierde macho mannen) De foto's heb ik toegevoegd in de Sydney 2 serie foto's :-)
She's apples!
No worries!
Go with the flow!
En nog veel meer. De laatste dagen in Sydney waren heerlijk. Dagje naar Manly beach, dagje met de ferry door de haven, chinatown, botanische tuinen, oudste buurt the Rocks, wandeling over harbour bridge, wandeling langs de cliffs, watson bay fish en chips eten, en zo verder.
De laatste dag viel het toch wel tegen om de stad te verlaten! We hebben met z'n 5e een auto gehuurd, een of andere Ford. Gelukkig een automaat want schakelen met links gaat erg moeilijk! Het links rijden is erg spannend, om de paar minuten schrik je even van een auto die op de verkeerde helft van de weg rijdt. Maar we zijn via een aantal kleine dorpjes uiteindelijk toch in Canberra aangekomen. Canberra is de hoofdstad van Australie en heeft 300.000 inwoners. Niet zo heel veel dus. De stad is erg schoon en georganiseerd. The parliament triangle ligt precies op een lijn met alle andere belangrijke gebouwen. Erg indrukwekkend om te zien. Het was toch wel spannend om Sue en David eindelijk te ontmoeten maar vanaf het eerste moment voelde ik me thuis bij hun. Een eigen kamer met 2 persoonsbed en eigen badkamer. Heerlijk. Even een goeie douche :-)
De eerste avond in Canberra wilde David me meenemen om even snel wat dingetjes te laten zien en dan naar de golfbaan te rijden om kangeroos te spotten. Maar uiteindelijk werd dat kangeroos spotten, wijn drinken, cocktail drinken at the pressclub (hier komen alle policitici en ook de prime minister) waar ik in een korte broek zat en shirtje... maar no worries! Will werkt daar en is daar de baas dus het was allemaal oke! Na cocktail een pasta en nog op bezoek bij hun dochter Fiona. Daar was als verrassing ook de broer van Sue, Guy, uit Perth. SUper leuke gast! Alleen maar grapjes en fun! Gelukkig kon ik ze allemaal snel opvangen en begrijpen :-)
Zaterdag heb ik heerlijk ontbeten en ben ik daarna met de rest, Remco, Bob, Sanne en Roxanne, naar de stad gegaan om architectuur te bekijken. Hier staat veel bij elkaar!
Iedereen werd uitgenodigd voor de Ozzie BBQ zaterdagavond. Uiteindelijk met 12 personen heerlijk gegeten. Geweldig!
De mensen hier zijn zo relax, ze maken zich nergens druk om, doen waar ze zin in hebben maar vooral GENIETEN ze! Daar kunnen wij nederlanders echt iets van leren. They go with the flow, no worries. Etc.
Misschien moet ik toch maar eens gaan kijken voor een australisch paspoort... PAP! Als jij eens even eentje regelt krijg ik er sowieso een :-)
Gisteravond zijn we op stap geweest met Will. Erg goed geamuseerd! Nog een andere architect leren kennen waarvan ik het adres meteen kreeg en moest langs komen als ik de volgende keer in Canberra ben. Ook guy heeft me uitgenodigd in Perth.
Een ding wat zeker is, is dat ik binnenkort nog terug ga naar Canberra. Het is hier zo leuk bij de familie. Ik word echt behandeld als hun 2e dochter of 4e kind... in de goede zin van het woord!
Nu ons laatste avondje bij the boughtons! Remco, Sanne, Roxanne en Bob zijn uitgenodigd om vanavond ook hier te blijven slapen. Dus het zal zeker gezellig worden.
Hopelijk is het een duidelijk berichtje geworden, want tijdens het typen ben ik ook in het engels aan het kletsen met Will en David.. dus succes met lezen :-)
Tot snel! Liefs Claudia
Doe ze allemaal de groetjes en een dikke kus van ons
Geweldig de foto,s en vehalen
Geniet er ven meissie
Hi Claudje,
Ziet er goed uit!! Volgens mij vermaak je je prima. Maar je mist ons ook toch? :)
Morgen vertrek ik naar de States, spannend!! Ik heb er wel zin in. Afgelopen vrijdag afscheids- afstudeerfeestje gehad. Wat hebben we toch een lieve vrienden: lieve woorden, mooie cadeaus..
Ik hoor snel van je!
Dikke kus Esther
Ik zou willen, dat ik er bij was! Het ziet er allemaal heel leuk en gezellig uit! En fijn dat ze je zo opnemen in de familie! Geniet maar effe lekker van alle luxe!
Het was wel heel fijn om je stem weer even te horen!
Bedank Sue en David nogmaals hartelijk van ons en doe het vooral voorzichtig met links rijden!
Dikke kussen van Mam en Pap
Haaai sjatteke!
Heerlijk, die zatte sms'jes! Ghihi! Ik ga sparen, dan kunnen we samen eens terug gaan naar Australie! Ik heb d'r al zin in!
Doe ze de groeten daar!Xx
He Claudia,
we blijven mooi op de hoogte... leuk leuk...
maar uh... waar kan ik die foto van dat rugby team spotten ;)
Gr Monique en je nichtje Fleur
Claudia, wat had iech diech gezag?? Heeeerlijk doar he!? Iech kiek dien foto's, lees dien verhaole, zeen diech allein mer lache en geneete! Wie kicks! Iech hob hie-le-maol niks teveul gezag he? Of wel soms? Iech bin zoe sjloes! Haha. En iech geneet met diech met! Daanke! POEN.
Heej Claud,
echt super gaaf om alles te lezen zeg! En wederom weer goeie foto's!
Ik ben benieuwd hoe je rijkunsten verder gaan, dadelijk kan je niet meer rechts rijden! ;)
Kijk uit naar je volgende verhaal! Dikke X
Heey witte,
Super om alles zo te lezen en te zien op de foto's!! Ik ben jaloers..:S Ik heb net een week wintersport erop zitten en dat vond ik al super maar als ik dit allemaal lees wil ik ook wel gaan.!
Super om te zien dat je al zoveel relaxte mensen heb weten te ontmoeten, maar dat is bij jou ook geen probleem! Veel plezier nog daar en geniet ervan!
Ik zie uit naar je volgende berichtje..!
Liefs Ben
Leif maedje,
Zelf bèn ich nog noots in Australië gewaes. Trouwes dao bèn ich noe auch te awt veur.
Mae allewiele maak ich dank zij dich de reis van mien laeve.
Ich reis mit dich mit, geneit van diene teks en dien foto's.
Alleein al dat lekker aete en die drènkskes die mis ich waal.
Mae ik treus mich zelf es ich 's aoves dien verhaole oet höb pitsj ich mich lekker eine whisky en dan bèn ich auch kontent.
Bès verzichtig en ammeseier dich mèr gout.
Heel vööL groetjes,
Nunkske.