Claudia | The Land Down Under

Canberra - Capital - City - Claudia

Zondagochtend, wakker worden in een heerlijk warm (electrische deken) en zacht bed. Ee frissen en schone douche en een heerlijk ontbijt met de familie! Fantastisch :-)

Canberra was vooral relaxen, even niet de hele tijd on-the-run zijn maar lekker filmpjes kijken, met familie doorbrengen, internetten, uitslapen, lekker douchen, shoppen, lezen, tv kijken (grey's anatomy) thee drinken en gezond eten!

Samen met David ben ik naar het Australian National Museum en het War Memorial Museum geweest. Het laatste was erg indrukwekkend, duidelijk en overzichtelijke tentoonstellingen over elke oorlog waarin de australiers gevochten hebben.

Woensdag kwam Julien voor een dagje naar Canberra en zijn we samen naar het Parliaments House gegaan. Julien heb ik leren kennen in Alice Springs na mijn tour en we hadden toevallig ook nog eens hetzelfde vliegtuig naar Sydney. Erg leuk dag!

Will (zoon van David en Sue) studeert ook Architectuur en had hulp nodig met zijn project, nieuw ontwerp voor de Nederlandse Ambassade. Toevallig! Natuurlijk heb ik hem windmolens, tulpen, kaas en klompen aangesmeerd maar daar heeft ie helaas geen inspiratie uit kunnen halen ;-)

Vrijdagmiddag was het tijd voor de 'vrijdagmiddagborrel'. Altijd leuk! Dit keer bij Cox Architecten! David heeft daar contacten en was uitgenodigd om een presentatie van een nieuw project bij te wonen. Erg interessant om te zien hoe het op een kantoor in Australie werkt.. vrijwel hetzelfde! Veel mannen, allemaal in spijkerbroek, veel computers, veel geauwhoer en bier! Helaas werd ik even aan de gehele groep voorgesteld als een celebrity/internationale gast?!!?

Daarna zijn we heerlijk uiteten gegaan bij de Thai (floooooor :-) ik eet ook Thais en ik vond het heerlijk haha ;-))

Zaterdagochtend: fietsen rondom het meer met Fiona en David!

Zaterdagavond: RUGBY!!!!

Mijn allereerste rugby match! Woww... even mijn enthousiasme hier kwijt.. Rugby is niet voor mietjes.. De mannen zijn enormmmm groot, spieren als tennisballen en de sport zelf is ontzettend hard en stoer! Samen met Fiona en haar vriend Greg ben ik van te voren eerst uiteten gegaan. Greg werkt voor de Brumbies (Rugby team van Canberra wat erg goed is) en heeft Access to ALL areas! :-) 4min voordat de wedstrijd begon nam hij me mee naar 'the tunnel'. Hier rennen alle spelers het veld op vanuit de kleedkamers. Vrijwel hetzelfde als in NL. Een voor een kwamen de grote sterke mannen de kleedkamer uitgerend. Fiona en ik waren natuurlijk wel onder de indruk ;-) Opeens duwde Greg me in de richting van 3 andere grote mannen in pak en zei dat ze even met mij op foto moesten. SMILE :-) thanks.. en dat was it! Geen idee wie ze waren.. Toen ik Greg vroeg 'Who are those guys?' zei hij 'Oh, some injured Brumbies Players'.....'WHAT?!?!' ... 'Oh, yeah and they play for the national team too!'

Oops... maar goed dat ik dat niet wist van te voren :-)

De Brumbies moesten tegen de Highlanders spelen, uit Nieuw Zeeland. Het was (schijnbaar) de beste wedstrijd van het seizoen, 31-3 gewonnen! Daarna even gevierd met een pilsje in de bar.

Ohja, brumbies is australisch voor wilde paarden.

Zondagmiddag: architectentime!

De architect van het parliaments house in Canberra wordt dit jaar 90 en om dit te vieren werd daar een muziekmiddag voor hem georganiseerd. Wij waren ook uitgenodigd! David stelde mij voor aan de architect, Aldo Giurgola. Ontzettend vriendelijke man en naderhand heb ik hem nog kunnen vragen wat zijn lievelings architect is; voor de insiders: Palladio! Het was een enorme eer om hem te mogen ontmoeten en mee te praten.

De week is alweer voorbij. Tijd om mijn tas weer in te pakken en de Tasman Sea over te gaan naar Nieuw Zeeland! Ik heb al zoveel mooie verhalen over dit land gehoord! De natuur is er prachtig.. er zal zelfs sneeuw liggen! De mensen zijn NOG vriendelijker dan de Australiers. Ik ga een tijdje samen reizen met Roxanne, ik heb haar leren kennen in Sydney is nu al daar. Ik ben erg benieuwd! Internet en bereik met mijn telefoon zullen erg gaan tegenvallen heb ik al vernomen dus excuseer me als ik niet meteen reageer :)

Liefs Claudia

Julien

Ik zal in het Nederlands proberen... Sorry voor de fauten.

Het was een heel leuke dag daar in Canberra, toch een beetje koud maar prachtig. Zo veel domme foto's overal in het parlement en in de stad. Ahahah

De bus was lang maar om jouw te zien voor mijn laatste dag daar, was het geen probleem ;)

Wanneer de volgende ????

Tot vlug. xxx

Barry

He Claudia,

Leuk om alles te lezen en de foto's te zien. Veel plezier in New Zealand!!! Ik volg je op de voet.

Barry

Loek

Hey achternichtje!

wat een geweldige verhalen, heel herkenbaar dat typische sfeertje dat je beschrijft over het meereizen met wildvreemden en uitgenodigd worden om te blijven pitten. Soms verlang ik er wel naar terug door de steeds harder wordende maatschappij in NL lijkt het wel.. Ook een geluk dat je daar familie hebt zitten, dat maakt het allemaal net wat makkelijker, en interessante conneceties met die architecten. Als je terug bent moeten we echt een keertje afspreken om foto's en verhalen uit te wisselen!

Geniet van NZ, dat heb ik helaas niet kunnen bezoeken maar moet geweldig zijn.

Loek

Carla

Veel plezier in NZ. Zal zeker geen probleem zijn voor onze enthousiaste reizigster claudje. We blijven je volgen.

Tot gauw, grt, xxxx Carel en Michael en kids.

carlie

hee gekse!
Zo zie je nog eens wat! Mooie foto's hoor claudje!
Tot mails!
Xx car

Floor

Haaa chick! Eindelijk weer even tijd gehad om je verhaaltje te lezen :) Niceee!
Thais is idd heeel heeel heeeeeeeeeel lekker! ;) Haha... Blijft mijn favourite! En Indiaas. Ben ik even blij dat ik zondag in India zit :D

Ik verheug me op de dag dat we weer saampies lekker kunnen koken en onze fotoboeken kunnen doorbladeren en onze grote verhalen op tafel kunnen gooien met heeel veel flessen wijn!!!!

Oh en als je Will nog spreekt: Doe 'm de groetjes ;) Hahaha!

Kusjes Floooooooooooor

Mam

Hey Claudien!

Ik ben sprakeloos! De foto's worden steeds mooier!
Kun je je voorstellen wat je nog allemaal te zien krijgt op de tour, die je nu gaat maken! Wauw, te gek!!
Geniet ervan, schat! En by the way, wat wordt je haar lang!! Mooi!!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Mam

Bas

Nice pica's claud!! Gister Carla verder meegenomen op verkenningstoch in Utrecht :-) it was a great succes!

Zie je over 3 weekjes :-)

X

Benny

Heey Witte,
zoals belooft weer een berichtje!
Wat een vette en mooie foto's, de helft kan zo in een tijdschrift..!
Geniet er nog maar van en ik blijf je op de voet volgen! Kus Benny

anita

Hoi claudia dat is al een tijdje geleden de fotos zijn schitterend wat ben jij een bofkont dat je dit mag meemaken. groetjes x anita