Claudia | The Land Down Under

Bezoek van Bas!

Laughing

Na Nieuw Zeeland had ik behoefte aan een lekker zonnetje en een iets warmer temperatuurtje.

Samen met Bas, vriend uit Nederland, ben ik in 3 weken van Sydney naar Cairns gereisd in een gezellig en compact campervannetje.

Voor een goedkope deal, dankzij Bas, kregen we een HiTop 4 persoonsbusje voor ons 2en.
Zo zijn we van strand naar stad naar national park gereden. Af en toe wild gekampeerd op afgelegen stukjes land, parkeerplaatsen of lookouts en de andere nachten op campings voor een frisse douche en stroom voor ons rijdend huisje.

Pas op het moment dat Bas iets opviel wat ik in Australia anders is of nieuw, besefte ik dat ik er nu al zo aangewend ben. Bijvoorbeeld het links rijden, het links lopen op de stoep, het accent, de gratis BBQ's langs de weg, de vriendelijkheid, de normen en waarden, de surfcultuur, grote trucks en de relaxheid van de Australiers.

We zijn samen tot de conclusie gekomen dat Australie qua cultuur veel op onze lijkt maar alles net een stukje mooier is.
Hier is golf niet voor juppen, hier loopt men op slippers over de golfbaan, slaan ze 26 ballen mis en kunnen ze zich niet voorstellen dat wij een golfbewijs moeten halen.
Voetbal is hier niet erg belangrijk. Rugby daarentegen is de belangrijkste sport en dat gaat er niet zo lief aan toe.
Australische vrouwen kunnen niet op Nederlandse mannen vallen omdat onze mannen te smal/dun of klein zijn.
Het lijkt ook alsof de Australier zich niet zo druk maakt. Het maakt niet uit hoe men erbij loopt, of je meteen begint te eten terwijl je tafelgenootjes nog geen eten hebben (dig in!!).
Er wordt zeker niet zoveel veroordeelt en beoordeelt hier.
Ze kijken in mogelijkheden en benaderen alles positief.

Dit zijn een paar van de vele puntjes die ons aan het denken heeft gezet.

Onze reis was super. Veel mooie stranden en waanzinnige tripjes gemaakt.
Het mooiste was het Great Barrier Reef. Kleurvolle koraal, miljoenen vissen die niet bang zijn bij je te komen zwemmen, helder water en dan als mens er doorheen zwemmen en snorkelen.

Ook onze trip naar de Whitsundays was prachtig, Steve Irwin's Australia zoo, Byron Bay en een aantal dagen bij 3 aussies in Surfers Paradise was fantastisch.

Maar aan alles komt een einde, dat besef ik hier maar al te goed. Voor Bas is zijn tripje alweer afgelopen. Ik heb vanochtend, met een kater vanwege het Nederlands voetbal kijken, afscheid van hem genomen in Cairns.
Ik blijf hier nog tot zondagochtend en vertrek dan naar Surfers Paradise waar ik een tijdje ga logeren bij de 3 aussies en werk ga zoeken.

Tot de volgende keer maar weer,

Liefs Claudia

Cool

ralf

Mooi verwoord Claudia,

denk ook wel dat het zo is, net als Canada of Noorwegen, rilex en have fun !!!! (ik wil ook naar hahaha)

tot ergens weer X Ralf

Roxanne

Zo te horen een goede tijd gehad:) en leuk dat jullie toch nog gedoken hebben!! gaaf he?! maar super leuk, surfers paradise, werken... ik hoor je nog wel een keer uit;) spreek je snel weer!!
xxx

Bas

It was a Nice! x

Chris

Jaloers is een understatement! Wauw! Kom je wel nog (een beetje gauw) terug?

Kusje!

liv

WAAAAAAAAAUW!!!!

Mam

Weer heb ik geen woorden voor hetgeen jij ons laat zien! Geweldig!! Echt heel mooi!!
Geniet er nog maar even van!!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

oma.

Met interesse je verhaal gelezen . Wat heb je toch weer allemaal beleefd .Geweldig !!! Geniet nog van de laatste weken .Veel liefs van OMA XXXX

Bijenkorf Klantenservice

He Claudia,

Hier even een berichtje uit Maastricht, omdat we echt te lang niks meer hebben laten horen!

We lezen met plezier al je verhalen, en kijken dan weer uit naar de volgende! Ongelofelijk, wat een geweldige reis!

Fijn dat je het zo naar je zin hebt! Als je terug bent, kom je dan gauw even langs?

Heel veel lieve groetjes,

de Bijtjes van Maastricht

Roos oet BUNG

Super geweldig wat je allemaal meemaakt en beleefd.... geniet er maar van...........maar dat doe je wel ......met volle teugen !!!! een beetje jaloers ben ik zeker.... was ik nog eens jong!!!

Ciao